Sunday, October 16, 2011

miss you.

we meet on-line,
had a good time,
chatting again and become a good friend...
time went on and we're still here..
and I truly believe, you're someone dear!
here's something I would like to share with you for all of your love and kindness too.
It's a symbol of the friendship we share together, a friendship I hope will last forever.
And although we live so far...
Always remember that you hold a pieces of my heart..
love and miss you forever!


pesanan : selamat pagi dunia :)

Tuesday, October 11, 2011

when we are patient. .

ok,saya mulakan dengan assalamualaikum to all readers. .(ehem kalau adela)hehe
by the way,thanks if you visited my blog yang sudah bersawang. .
hari nie,nak kongsi pasal patient.
apa itu patient??
sape tawu angkat jari!hehe
patient adalah orang yang memerlukan rawatan terhadap penyakit yang dialaminya.
doctor ialah perawat yang membantu pesakit memberikan rawatan kepada pesakit yang memerlukan rawatan samada segera ataupun tidak segera.
nurse adalah pembantu penting kepada doctor.
if we became a patient,then we are admission in a ward because to get the longer treatment for our diseases,how we will feel?
mesti kita akan rasa:
*sedih.sebab kita sakit kan..
*terpinggir sebab mengalami kesakitan dan orang lain sihat...
*ingin sentiasa disayangi dan  dihormati.
*ingin sentiasa diberi perhatian yang cukup.
*perlukan keselesaan sepenuhnya
*nak balik jumpa family segera
*tidak tenang
*rasa bimbang
*resah
*gelisah
*tidak ada selera makan
*mengalami pelbagai jangkitan tambahan...
and..
banyak lagi yang mungkin kita akan rasa. .
betul x?
kalau xcaye cubala masuk ward sekali.hehe
so,jika kita sebagai perawat kita mestilah merawat pesakit dengan cara yang betul.
pesakit mengalami pelbagai peringkat penerimaan terhadap penyakit yang dialami olehnya. .
kalau kita sebagai perawat hanya bekerja untuk makan gaji,asyek nak melawa ja.baik xpayah kerja..
duduk rumah diam2 dan bela badan ok.
orang cakap kalau kita nak merawat,biarla ikhlas dengan hati kita jangan pikir yang orang lain akan buat seperti yang kita buat.
ikhlaskan hati dalam melaksanakan tugas.
jangan buat kerja seperti melepaskan batuk ditangga. .
bila buat kerja bayangkan jika kita yang mengalami penyakit seperti pesakit tue,apa akan kita rasa. .
jangan penting diri,dan jangan ambil mudah. .
yang penting kebersihan diri kita kena sentiasa ok. .

Sunday, September 18, 2011

sayang semua.muah :)

jumpa balik.
hai alls. . hek3
arini nak study puas2 selepas cuti 3 hari dah tersangat puas :)
semoga arini semua orang mulakan senyuman yang paling big,big.big smiles lahh. .
actually nak wish gud luck for every single work yang kawan-kawan akan hadapi hari ini. .watla yang terbaik even though you all nak berjalan pergi makan pon,ingatla kehidupan perlu diteruskan. .
however chaiyok2. .untuk semua dan diri saya sendiri.
dan selalu ingat bahawa bersyukur atas segala apa yang diberikan oleh Allah SWBT adalah yang terbaik untuk kita.
try cari kebaikan disebalik hikmah yang berlaku.
Im happy with my life now. . I have family,friends,and my love. . thanks for you all because tend to love me and willing to accept me the way I am. . thanks. .thanks . .
I just want you alls to know that, I love you all very much . .sangat2. you all are my life. .we are families. .
selamat pagi semua.
all the best okeyh :)

"I am only one but still I am one.I cannot do everything but I still can do something, And because I cannot do everything I will not refuse to do the something that I can do"

Friday, September 16, 2011

saya xkesah,rezeki ditangan Allah :)


okey starting with bismillahirohmanirrahim.
semoga kalian semua berada dalam keadaan sehat disamping orang-orang tersayang.
whether this is will be the post or the letter? . I can't give any assumption,you read and you judged it.
pernah x kadang-kadang rasa diri kita sangat dihargai oleh orang lain?kalau cakap pernah x rasa diri kita tidak dihargai? saya kompem memang ramai yang akan cakap 'yes'. . memang susah kan nak cari satu situasi dimana kita rasa diri kita sangat dihargai.kn3.mengaku jerla,seumur hidup saya sekali dua jer rasa yang diri kita sangat2 dihargai dan rasa macam kita tidak keseorangan dalam dunia nie,itulah sebabnye kita perlukan teman untuk bimbing,bantu kita dalam menjalani kehidupan kita. . bukan teman jer,family is very-very important in our life. . kawan2 bersyukurlah selagi kita masih ada sebuah keluarga bahagia yang cukup lengkap. . kalau nak buat jahat tue,pikirla parents yang sentiasa bertungkus lumus nak cari duit sara keluarga,kita jangan pikir mak,ayah kita yang kerja besar macam lawyer ke,doctor ker,engineer ke,boleh jer kita nak sia-siakan hidup nie,pikir balik.think twice!lagi besar kerja mereka,lagi teruk kerjanya. . . bukan senang nak jadi lawyer,kalau satu hari tetiba salah handle kes,backup penjahat,seumur hidup merana,kalau jadi doctor pulak,patient meniggal atas kecuaian doktor,salah siapa?the risks are very high. . kasihanila mak,ayah kita. . 
sape mengaku dia dah puas dah hidup dan dia rasa dia dah xde benda dah nak buat dalam hidup nie?
xde kn?semua orang berkejaran nak maju dalam hidup. . .semua orang ada matlamat masing-masing. . . . .
saya juga ada matlamat sendiri. .
*saya nak jadi seorang yang berilmu
*saya nak jadi seorang yang prihatin
*saya nak bantu orang selagi saya masih mampu.
*saya nak sentiasa orang senang hati dengan saya.
*saya nak jadi anak solehah
*saya nak balas jasa ibu bapa saya
*saya nak jadi yang terbaik dalam kalangan yang terbaik
saya nak jadi orang yang sentiasa berdisiplin dan istoqomah dalam buat sesuatu amalan
*saya nak jadi manusia yang berhati perut

dan.. **saya rasa banyak lagi benda saya nak jadi. .xtertulis di sini. :)

saya sedar,untuk jadi apa yang saya impikan. . saya perlu lakukan sesuatu. .
saya berubah,saya perlu terima segala cabaran dan dugaan dalam srtiap inci kehidupan ini.
semakin umur meningkat semakin banyak cabaran dan dugaan.
saya perlu bersedia untuk semua. . semua yang akan berlaku. .
kita xpasti apa dugaan yang akan diberi oleh Tuhan.
yang penting,kuatkan semangat,tabahkan hati,kesabaran yang tinggi dan jangan putus asa.
apa yang disajikan depan mata. . we need to continue even though that is the risky pathway,and do not look at the back again.
continue your life,be thankful to Allah for every single things that happens in your life. . because all the wisdoms happens are from the one who are very power in this nature.that is Allah s.w.b.t. .
thanks you Allah,thanks you Allah. .

now, I will become a nurse. pray for me to be a good nurse. :)





Tuesday, September 13, 2011

hate the weakness.



I’ve come to realize that destiny can hurt a person as much as it can bless then I found myself wondering why of all the people in the world I can fall in love with, I fell for someone who can never be mine.
It’s so easy to play with love, so easy to fool someone, so easy to make someone cry. But it’s so hard if you’re the one who’s played with, fooled and the one who cried.
Once in my life, I met someone whom I loved and cared for. I gave everything, I fought for him. But one thing I forgot to do is to ask if he wanted me to.
 I’m through with sentimental quotes, I’m through with sad goodbyes, I’m through with all the pain he gave me. I just hope I’ll be through with him so everything won’t be a big lie.
 Why do you have to make me fall when you're not going to catch me? It hurts that you didn't catch me the moment I fell and it hurts even more to see you catch someone else while I was falling.
Life is indeed unfair. There are times when I’d stare at the sky at night and wonder why you are my entire universe when I’m not even a little star in yours. 


p/s : no one is perfect sometimes we are are very big mistake and hurt others, we didn't know 'bout that.

Wednesday, August 17, 2011

touching

semalaman xsentuh buku,
ok tetiba ja bagun pagi nie rasa cm nak makan meggi!yahuu
udah lama meggi 5 bungkus dalam peket xdisentuh dan hari nie hari bersejarah wa sentuh meggi for sahur  sebab jimat duit lapo benar.hua3
ok,pepagi lagi member bangon on9 fb!waah,normal la kn ada orang dia gemar on9 pagi.termasuk saya!hihi.
best ape kaco orang tido. kn3
tiba-tiba dia ada bukak satu lagu nie.perggh.
time tue bwu pas solat subuh ngah zikir jap tiba2 dengar lagu nie..
memang rasa makan dalam jugak laa..
hmm,
and sekarang baru sedar bahawa hidup nie lebih panjang..
janganla kita sia-siakan apa yang ada depan mata..
kejarla selagi masih boleh..
bagi saya apa ada depan mata sekarang adalah kejayaan..
kejarlah kejayaan selagi masih mampu..
masih kuat dan masih bersemangat..
yakinla bahawa kita bukanla orang yang lemah..
and satu lagi..
hidup ini ibarat roda,kekadang kita di atas kekadang kita dibawah..
ingatla jangan kita terlau sombong..
kejayaan milik orang-orang yang peramah dan pemurah..
walau dimanapun kita berada..
kejayaan itu pasti milik kita.
insyaAllah.
peace nor war.

SELAMAT BERPUASA. :p


niela lagu tue.hehe


Sunday, August 14, 2011

when a girl...


when a girl is quiet,
millions of things are running in her mind.
when a girl is not arguing,
she is thinking deeply,
when a girl look at you with eyes full of questions,
she is wondering haw long you will be arounds
when a girl answer ''im fine''after a few second
she is not all fine.
when a girl stare at you,
she is wondering why you are lying
when a girl lays on your chest
she is wishing for you to be hers forever
when a girl calls you everyday
she is seeking for your attentions
when a girl sms you everyday
she wants you to reply at least once
when a girl says i love you.
she means it.
when a girl said she can't live without you
she have made her mind that you are her future
when a girl said '' i miss u ''
no one in this world can miss you more than her.....


miss u.



Friday, August 12, 2011

kembali lagi

salam rindu dekat blog-ku.hehe
dan blogger-blogger sekalian.
memang blog nie dah bersarang-sarang sebab dah lama ditinggalkan.
almaklumlah tuan punya blog bz yang amat sangat sampai nak makan,mandi,tido pon kena catu.
so,sekarang ada masa skit nak coret-coret kat dalam blog-ku nie.sebab rasa macam dah lama x merepek.lalala
hehe.kepada yang sudi nak membaca sila follow saya.
ok zone merepek sudah.actually saya ada benda nak kongsi.bukan ada jer.banyak benda nak kongsi.
tapiiii..malas nak type.adoi!tetiba jer berangan kalaulah ada robot tolong typekan apa yang saya cuba nak sampaikan kat sini kan best.hmm.tapi memandangkan zaman xberapa nak maju lagi.maka saya dengan rasa malasnya akan type sendiri apa-apa jer yang saya nak type.huhuhu.
tapi sekarang nie rasa macam xda idea la pulak nampak macam nak kena stop dah nie.hehe
anyway hari merdeka coming soon.lalaala
tetibe jer an.
penuhi keperluan blog.

puasa x??

ramdhan datang lagi.teringat time kat sekolah dulu ustaz cakap ayat nielaa.waah tetiba jer rindu zaman berpuasa di sekolah.bestlaa.xmacam sekarang.berbuka sorang-sorang lagi.dan lagi.dan lagi.sampaila nanti tunggu balik rumah baru berbuka dengan family.
nak buat macam mana kan,nama pon student so terima jer la semua dugaan nie.
sedar xsedar dah seminggu lebih puasanye,tapi kadang-kadang rasa macam dah dekat nak raya pon ada.almaklumlah sekarang nun jauh dari family.kadang-kadang jatuh hujan jugak bila rindu.erm,biasala sape xpernah homesick??haha jangan nak menipu ok.semua orang akan rasa rindu kat family even satu minit pon mesti pernah terdetik gak kn kat hati korang?..
so,selalu-selalu la kol rumah ea.bagi ilang homesick.hehe
setiap kali nak makan jer teringat mak masak ape ea arini?mak makan ape jer arini?adoi!
kn2.rasa rindu jer.
tapi semua perasaan nie kena tolak tepi dulu.arghh!kena lawan ok!
kejap jer nanti dua minggu cuti.raya puas-puas ok.makan puas-puas dekat rumah ok.
nun jauh disini saya sentiasa doakan family berada dalam keadaan sihat sejahtera.
anakmu tep2 hari makan telur sambal.jimat duit mama.hehe
sbajet cam jauh giler jer duduk.dalam malaysia gak.negeri jer lain-lain.haha
ape2 pon.
selamat menyambut kedatangan ramadhan yang barakhah ini.mari sama-sama kumpul pahala.wat ibadat banyak-banyak sket ok.

Wednesday, August 3, 2011

tiada jodoh

sebab tu saya malas on9 fb.
ada jer benda yang xkena.
sakit hati lagi.lagi dan lagi.
tolongla paham saya!
sekali pon xper.then saya akan paham awak.
tapi kalau awak xpaham saya.
totally saya xleh tolong awak.
please!please!please!
tolongla paham. =.=

Sunday, July 17, 2011

satu minit jer.

ok.ok.ok.
rindu nak mati blog nie.serius bhaa xtipu :(
tp xdak sumber nak on9!(urghh,tension bhaa)
ini mungkin entri pendek.tapi hakikat sebenar saya tinggi!
saya rindu facebook,rindu twitter,rindu tweedeck,rindu skype,rindu tagged!
aww~rindu macam2.
ok,selamat pagi.kena stop bhaa.tuan punye bb nak balik benda alah dia. :(
nty free2 saya tulis lagi.
baik punya cerita!hee

Monday, June 27, 2011

Saturday, June 25, 2011

berubah kerana Allah.



Niat Permulaan Amal

Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud:
“Bahawa sesungguhnya setiap amalan itu bergantung kepada niat, dan bahawa sesungguhnya bagi setiap orang apa yang dia niatkan. Barangsiapa yang hijrahnya menuju kepada Allah dan RasulNya, maka hijrahnya kepada Allah dan RasulNya. Barangsiapa yang hijrahnya kerana dunia yang dia mahu mencari habuannya, atau kerana seorang perempuan yang dia mahu kahwininya, maka hijrahnya ke arah perkara yang ditujuinya itu.”
Hadis ini jelas menyatakan kepada ketika, setiap amalan yang dilakukan adalah bermula dengan niat.


Hidayah Bukan Selamanya Milik Kita
Hidayah Allah tidak dijamin kekal selamanya. Ia boleh datang dan pergi. Ada orang yang beriman di sebelah pagi, namun kembali kufur di sebelah petangnya. Semudah itu hidayah boleh menjauh dari diri kita!.
Oleh itu, kita dituntut untuk berdoa saban hari, saban waktu agar tidak dipalingkan hati daripada mengingati Allah, agar tidak tergelincir dari jalan hidayah.
Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau gelincirkan hati-hati kami sesudah Engkau memberi petunjuk kepada kami dan kurniakanlah bagi kami rahmat daripada-Mu, Sesungguhnya Engkau amat mengurniakan.


Jagalah Hati
Hati ibarat ejen perubahan. Untuk berubah ke arah kebaikan, hati perlu dibaiki terlebih dahulu. Namun, hati itu sifatnya sangat terseni, dan teramat sulit untuk dipelihara dan dijaga.
Menyedari hati juga bukan milik kita, sebagaimana hidayah. Kita perlu kembali Allah yang memiliki hati, agar sentiasa memberi kekuatan kepada kita untuk menjaganya…agar nanti, kita pulang bertemu Allah denganmembawa hati yang sejahtera (Qalbun Salim).
Firman Allah SWT di dalam surah al-Shu’araa’ [88-89]:
“Hari (Akhirat adalah hari) yang tidak bermanfaat lagi harta mahu pun anak pinak. Kecuali seseorang yang datang kepada Allah dengan membawa hati yang sejahtera”.

3 perkara yang patot kita ikut kalau kita betul2 nak berubah ke arah yang lebih baik. InsyaAllah kita akan berjaya.amin.

Friday, June 24, 2011

peninglaa.


kenapa semua perkara dalam hidup nie perlu ada decision?
kenapa dan kenapa.
saya sangatla bermasalah nak buat decision.
sangat bermasalah nak tentukan hala tuju sendiri.
kenapa dan kenapa jadi begini.
saya bukan anak manja pon.
saya dari form 1 sampai form 5.
tinggal kat asrama taw.
mana selalu dengan family sangat.
tapi,bila bab kena buat keputusan.
saya failed.
saya xpandai,saya xda skill dan saya xreti langsung..
sebab saya xpernah buat keputusan sendiri.
semua bergantung pada family.
bagi saya semua benda family kena tahu.
so family first.
family la yang tentukan kemana saya,dimana saya,siapa saya.
saya just follow the flow.
tapi,bila saya pikir balik..
saya salah.
sepatotnya dari awal saya kena belajar berdikari
dan baru saya sedar sekarang.
budak asrama xsemestinya berdikari sepenuhnya.
mugkin boleh berdikari dari segi sahsiah diri.
tapi failed dari segi mentality.(pemikiran)
disiplin memang terbaik.tapi selalunya pemikiran xsematang orang-orang yang terdedah dengan dunia luar.
nie kelebihan,serta kekurangan.
xsemua yang baik itu perfect,kadangkala cacat itu wujud juga walau sekelumit.
sekarang baru rasa susahnya.
kenapa saya xasah dari dulu lagi.
asyek makan suap ja.
tu sebab jadi macam nie.
bila family letak sepenuhnya tanggungjawab atas diri sendiri
baru dapat rasa yang sangat susah nak pikul
walaupun tanggungjawab tu hanya buat keputusan sendiri.
saya failed lagi.dan lagi.
saya xberani tanggung risiko.
seronok tengok orang yang senang hati buat keputusan.
xpayah susah-susah besarkan perkara yang kecil.
sebab tue saya time kena buat forum dalam kelas dapat tajuk 'arranged marriage' saya prefer advantages.
sebab family first.sebab saya first.
sekarang hanya doa yang mampu saya harapkan.
saya betol2 mengaku saya sebenarnya tiada keyakinan.
saya xyakin dengan keputusan saya.
ini apa yang tengah bergolak dalam jiwa saya.
saya pening sekrang.



bahagia tengok orang lain bahagia :)

"beauty is power,a smile is its sword."
i love the way you are..
i love to see you are happy besides your love.
I'm happy too even though sometimes I feel my heart damn broken because of you.
I know,I never have chances again to get you.
I know,who am I.
I'm just an ordinary girl.
didn't have any special characteristics.
but you should know that I love to smile even I'm in trouble.
whatever.......
I love the way you smile.
damn miss you.
******

Wednesday, June 22, 2011

susah sangat :(


Aren't memories supposed to fade?
what's wrong with my heart?
shake it off, let it go.
didn't think it'd be this so hard.
should be strong,moving on but I see you 
sometimes I try to hide what I feel inside.
And I turn around, you are with her now,
I just can't figure it out.
we should know that,
it takes a minute to have a crush on someone
an hour to like someone
and a day to love someone...
but...
it takes a lifetime to forget someone.
how could I conduct myself.
actually, I am secretive person.
No ones know more about me.
because I like to pretend that everything's is alright!
because when everybody else thinks we are fine,
sometimes we forget for a while that we are not.
my concern for all of you.
better take this as a note
if you love somethings let it go.
If it comes back to you
it is yours
if it doesn't...it never was!


again!again!again!

kenapa again?
nampak x title kat atas tue macam memberontak kn?
hmm,ya!saya sedang memberontak dalaman.
fikiran semakin hari semakin tak terancang.
macam penempatan tak terancang.
berterabur.selerak.serabut.
bila asyek pikir.pikir.pikir.
sekali rasa macam migrain.
orang yang betul-betul ada penyakit nie pon xrungsing macam saya laa..
saya xsuka masalah.tambah-tambah orang yang selalu cari masalah.
saya nak hidup simple macam orang lain taw.xda masalah.
saya xsuka merungut,xsuka jugak dengar orang merungut.
saya sepatotnya dari awal kena control myself dari terjebak dengan masalah.
tapi sekarang,sudah terlambat.
masalah semakin datang dekat.
xsampai sebulan,xsampai seminggu..
tinggal lagi beberapa hari jer..
saya perlu!saya mesti!saya patot!
selesaikan
masalah-masalah saya..
kalau tidak.
sampai bila xselesai.
life's all about balance too much or little can hurt.
the best way to balance life is by setting your boundaries and  learning 
to say enough. 

Friday, June 17, 2011

kalau kita buat baik,orang akan buat baik balik.


pernah x kalau kita buat baik kat seseorang,pas2 orang tu balas dengan kejahatan?tapi selalunya xla kan..if kita benci sekali pon kat sesapa tapi kita still leh bersabar dan buat baik dengan semua orang,mestila semua orang akan jadi baik dengan kita kn?normal la awak-awak semua kalau ada yang xpuas hati dengan kita..tapi janganla sampai nak gaduh sana-sini,cari pasal xtentu arah,haiya!kita dah besar-besar semua kot,pandai-pandai la pikir guna otak yer,alaa,kalau ada kawan-kawan nak melawak sikit-sikit tue tayah r nak terasa lebih-lebih pulak..pikir la rasional sikit wahai awak-awak,kalau apa yang orang cakap kat awak tue maybe betul,sebab kita manusia,kita mana taw apa yang kita buat tue kekadang salah,bukan semua benda kita buat itu betul..satu lagi pasal tegur-menegur?wahwah,saya taw mana ada orang suka ditegur,sama cam saya gak,tapi actually teguran tue satu-satunya perkara yang boleh buat kita sedar diri taw,walaupun kita nie baik,kadang-kadang ada jer benda yang orang xpuas hati dengan kita then kena tegur..hallo,janganla marah k kalau kena tegur,terimala dengan hati terbuka walaupun dalam hati macam panas nak mati dan meluat dekat orang yang menegur tue,kejap jer tue kalau awak-awak pikir yang kita patot amek teguran dia,jadikan pengajaran untuk kita teruskan hidup nie..so xpayah la ea nak melenting sana sini,sepak sabun basuh dia ker,hapa ker,hahaha.nampak sangat xpikir guna otak..ha!satu lagi,patotkah kita menyampuk?kadang-kadang patot,dan sepatotnya xpatot!sebabnye kalau nyampuk hal orang lain,diri sendiri susah balik..bila ada yang marah,awak terasa,bila ada yang singkirkan awak,awak kecewa,kan senang dari awal lagi awak dok diam-diam dan jangan nyampuk hal orang lain..xdela orang nak serang awak kat sana-sini,pastue awak yang xpikir guna otak mulala bertindak brutal la konon kn,luah sana-sini,lagi xprofessional laa..saya dah pesan dari awal,jangan nyampuk kalau xda kaitan ngan awak..kira kes nie xsekritikal orang-orang yang jenis xpandai jaga mulut!what the F la you nie..kalau you nak perli-perli orang bayar tol dulu laa,sesuka hati jer la jalan depan orang ludah.ape kes nie? okeyla,face to face dengan saya la laen kali,awak takot ker sebenarnya?kalau setakat awak cakap kat orang,mesti orang xheranlaa,saya lagi kuasa veto dari awak laa..xtakot lagsung!(bangga jap,hehe)mulut awak tue yang xde insurans ok,orang xnak kongsi awak diam jerlaa,perli-perli pehal?ada saya hutang awak?x kn??kn??...xder kan..awak-awak.saya dan orang-orang lain dah besar awak,xnakla gaduh-gaduh,xnakla cari pasal dengan orang,satu lagi saya taw saya bukan professional so saya xlaa ngaku saya kategori tue,sebab tindakan saya pon xmacam tue,awak pon kena paham yang apa yang awak buat xsama dengan apa yang awak ada...biasala la kan semakin umur meningkat semakin banyaqk cabaran dalam hidup,semakin banyak jumpa orang pelik-pelik.haiya!
Islam mengajar umatnya supaya banyak bersabar di dalam semua keadaan sama ada ketika senang atau pun susah kerana ia merupakan pengukur darjat keimanan seseorang. Islam mengajar umatnya supaya jangan membalas keburukan orang sebaliknya menambahkan lagi kebaikan terhadap mereka, mudah-mudahan dengan itu hati mereka menjadi lembut dan baik.
Allah sentiasa memberi pertolongan kepada orang yang sentiasa sabar dan benar dalam bertindak. Setiap umat Islam wajib menghubungkan silaturrahim dan haram memutuskannya.

seorang lelaki bertanya : “Wahai Rasulullah sesungguhnya aku mempunyai beberapa orang kerabat, yang hubungan aku erat dengan mereka tetapi mereka memutuskannya. Aku berbuat baik kepada mereka tetapi mereka berperangai buruk kepadaku, aku bersabar menghadapi sikap mereka itu tetapi mereka menganggap sikapku itu adalah bodoh”. Kemudian Baginda menjawab, “Sekiranya benar sepertimana yang engkau katakan itu maka seolah-olah engkau menyuap mereka dengan abu yang panas, sedangkan engkau sentiasa mendapat pertolongan daripada Allah Taala selama mana engkau berada di dalam kebenaran atas perkara yang demikian itu”. (Riwayat Muslim.

ok pesanan sebab baru dapat elaun: jangan membazir!haha

Tuesday, June 14, 2011

currently at library,sangat susah nak connected internet.warrgg seddih kot xleh updates blog..T_T
ok,thanks yuyi bagi pinjam bodband.hehe
boleh update entri xde title nie.nak lepas rindu kt blog la kononnye.hehe
ok,jage diri untuk semua.
kembali off untuk beberapa hari lagi..

Friday, June 10, 2011

tuxedo don't like mouth

now and this moment I want to take all of you jump into my fantasy,this is because my mind was in progress now.please give your attention if you think I am quite pretty.
to start the nightmare,what we should do?
my mum said ''before tido jangan basuh kaki,nanti boleh mimpi ngeri"
.but I said,"tengok citer hantula,kompem xleh tido malam nie"..but did you think that matters can help you get nightmare?
If your mind want the nightmare happens,it will be!don't worry laa.Not be forced yourself to go to the scary movies and not washed your feet before sleep.
So,when he says,so he is!charged your mind is everything.
people said, hey you cakap xde point laa.
.hey!do  I care?
 no ones did not knew laa what we talk-talk-talk.but our minds know what we wants to talk
.If we always thinking the topic that not interesting to others that whyla wujudnya perkataan'' you nie cakap xde pointlaa''why it happened?this is because we never prepared for our speaking.
We did not fully thinking what people will estimated us.
But we should know that what we talk actually show the way we are.
The way we talk will represent the who we are.Don't blame people if they judges you cakap xde pointla, it is your fault actually.
so,I hope after this please think twice if you want to speak in front of people in tuxedo.Because they don't like rubbish.They are perfectionist for the external.They hate people that always rambling.
That's whyla wujudnya quotes''diam itu lebih baik dari berkata-kata''

senyap-senyap

hallo..hallo..hallo..
okey,hari nie amek masa sikit nak updated blog yang dah lama xjenguk nie.rasa macam kalau tanam kulat pon dah kering kot.hu4.bukan hapa,kat uitm susah nak connected wi-fi laju-laju macam kat rumah.nak dapat satu bar pon berpeluh-peluh.adoi!
so,alang-alang sekarang dah dekat rumah bolehla hupdated blog puas2.hee..

Sunday, June 5, 2011

selamat tinggal kawanku.

salam sayang untuk semua,
betul kan orang cakap kita xboleh terlalu yakin akan sesuatu sebab kita hanya manusia biasa
,pertemuan mesti ada perpisahan,bertemu dan berpisah tue adat manusia biasa..
kat sini saya nak dedicated lagu nie khas buat sahabat tercinta...
Norfatiha binti Samsudin.




Lirik Lagu Selamat Tinggal Zizan & Dina


Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini


Ok
Dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini


Mana janji
Mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan


Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal


Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini


Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi


Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini


Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini


Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)


Walau ku pergi sayangku (usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal


Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)


Walau ku pergi sayangku (jangan pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal


Kau cintaku yang kekal
Selamat tinggal

boleh dapat lirik lagu lain lagi kat dalam nie.

dear you,
I believe that all the matters happens in our life was because divine provision.
Even we find the witch to return our memories he cannot  be done it. 
But I always try to control myself because I know that we cannot change the past or draw the future as we want.
We cannot propose something as we want too because Allah predispose everything for us.
You going to fast leaved me alone.I cannot fool myself because of  middle of the sorrow.
Never one's know how do my feeling now,I pretend everything is okey.
But sometimes I cannot control my feelings from miss you.
Only tears can relieve me and give me some strength to continue my life without you.
Anything at all, I really love you very much.

I LOVE U MY FRIEND,CHAN.

xda lagi orang nak sama cermin mata dengan saya

xda lagi orang yang suka ajak saya posing bila bosan dalam kelas.

xda lagi orang yang suka guna handset saya dan ambil gambar sendiri,hehe
dan,
xda lagi orang yang selalu dengar masalah saya.
xda lagi orang yang satu kepala dengan saya.
xda lagi orang yang selalu cakap''tunggu aku dapat hidayah dulu baru aku g bilik kau'
xda lagi orang yang selalu backup saya time kelas BEL,sebab saya xteror speaking.
xda lagi orang yang nak tolong ajar English.
xda lagi orang yang nak pengaruh saya cerita korea.
xda lagi orang yang nak makan kari terung kat foodcourt dengan saya.
xda lagi orang yang suka makan timun dengan tempe.
xda lagi orang pakai jer kasut apa pun mesti sakit kaki.huhuhu.

saya bangga dapat kenal kamu.

jangan lupakan saya.sebab saya xpernah lupakan kamu. :)
ikhlas dari ain athirah.


Saturday, June 4, 2011

somtimes..


click kanan untuk besarkan

klik kanak untuk besarkan

expression du foie.


Je vous aime beaucoup.
Je ne suis pas sûr de ce qui se passerait si je vous ai quitté.
Ce que je souhaite maintenant vous êtes toujours  pour moi.
J'ai besoin de vous sekarang.hanya vous êtes toujours la compréhension de monétat​​.
Tu me fais toujours sourire et se sentir heureux.
chaque fois que tu me manques.
Je t'aime.

Wednesday, May 25, 2011

yang pergi xkan kembali :'(

yang pergi xkan kembali..
click untuk besarkan

click untuk besarkan

segala yang berlaku adalah ketentuan Tuhan..
kita kena terima dengan hati yang tulus...
apa yang Allah tentukan semuanya yang terbaik untuk kita..
apa yang penting kesabaran serta semangat kita sendiri untuk teruskan hidup nie walaupun kita taw satu hari nanti kita pasti akan mati..cuma masa dan waktu Allah yang tetapkan..
pasanan saya:
hargai orang-orang sekeliling anda sebelum terlambat..

Sunday, May 22, 2011

semakin hari semakin pulih

salam to you all==@okey saya bagi rose sekuntum
untuk sesape yang membaca.
nah amek,


sekarang saya nak kongsi pasal patah hati.
dulu pernah saling-menyayangi at last kenangan hanya tinggal kenangan.
bila terputusnya hubungan nie,perasaan benci telah menyelubungi diri.
semua benda yang manis jadi pahit yang sedap jadi basi.hua2,hyperbola sudaa.
tapi ini hakikat kan.
betul la orang cakap bila kita sayangkan someone jangan terlalu mengharap kasihnya,sebab kita xpasti betulkah dia milik kita.
dan kalau kita bencikan seseorang,jangan terlalu over-benci,mana taw satu hari nanti kita kembali buka pintu hati untuk menyayanginya semula
oleh itu,sayang dan benci tue biar ala kadar.







saya pasti sangat bukan senang untuk memaafkan seseorang,betul x?
dulu dah terlanjur sayang,and now dah terlanjur benci.ok,xper jangan takot banyakkan beristighfar sebab kita bukan Tuhan yang senang ampunkan dosa hamba-Nya yang bertaubat.Yang penting kita kena sentiasa taw yang Allah sentiasa ada untuk support kita.
ok,bila kita marah,bila kita sakit hati kita akan rasa orang yang kita benci tue sangat teruk,sedangkan kita xpasti pon kadan-kadang kita nie betul ke x,kita jadi macam nie sebab kita dah set mind kita supaya benci kat sesiapa saja yang cari pasal dengan kita,dan pendek kata,susah untuk kita maafkan segala perbuatannya,dan kita pulak saling terus hidup dalam kesedihan,dendam serta sakit hati berpanjangan.
Tapi semua kebencian akan berakhir jika kita ucapkan kata maaf tue and teruskan hidup tanpa dendam.

so,itu fokos saya.susah kn nak maafkan orang lain?
yes!jawapannya dekatkanla diri kita selalu dengan Allah.
semoga Dia masih bagi peluang untuk kita menjadi seorang pemaaf.InsyaAllah.
ini bukan ubat untuk orang putus cinta jer taw!nie untuk orang putus sahabat jugak,hehe(ada ker)mesti ada punya!

so,konklusinya disini,let bygone be bygone okey.ada hikmah disebalik semua yang berlaku kat kita.Apa yang penting ialah sabar.Ujian Allah itu amat bermakna buat kita memotivasikan diri untuk jadi yang terbaik.
Sentiasalah beri peluang pada diri sendiri untuk menyayangi diri kita sendiri. Itu lebih penting.Ini pesanan untuk orang-orang yang sedang patah hati,peringatan untuk anda serta diri saya sendiri.

pesanan jiwa:
maaf*kalau lukisan saya xsecantik tulisan komputer nie.herot sana 
herot cnie,tapi saya ikhlas dalam melukis
maaf*kalau entri serta gaya penulisan tidak menarik minat pembaca.saya hanya menulis dengan hati tulus serta apa yang bermain diminda.(ceewah)hi4
maaf*sebab saya akan cakap sekian wasalam.


lompat ke daun baru.



lompat ke daun yang baru kalaulah saya nie ulat bulu.sebab daun yang lama dah rosak dan xleh pakai.

click imej untuk pembesaran.


dulu saya ada kawan dan dia pernah cakap kat saya bila saya dok asyek meluah perasaan kat dia.dia pesan

"kalau kita dulu nakal,kita xserius,kita main-main,kita xkesah pon buat jahat,tapi sampai suatu masa nanti kita akan berubah ,maybe mugkin masuk u nanti or bila kita terdedah dengan keadaan sekeliling yang bertentangan dengan kita.dan bila kita berada dalam kelompok itu bermakna kita diberi kesempatan untuk berubah,so grab the chance.jangan abaikan peluang itu."

ok,entri bermakna untuk semua.hehe
ok,maaf sekarang otak saya dalam proses,sebarang entri bermakna sila ambil perhatian.hehe

sekian.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter