Wednesday, August 17, 2011

touching

semalaman xsentuh buku,
ok tetiba ja bagun pagi nie rasa cm nak makan meggi!yahuu
udah lama meggi 5 bungkus dalam peket xdisentuh dan hari nie hari bersejarah wa sentuh meggi for sahur  sebab jimat duit lapo benar.hua3
ok,pepagi lagi member bangon on9 fb!waah,normal la kn ada orang dia gemar on9 pagi.termasuk saya!hihi.
best ape kaco orang tido. kn3
tiba-tiba dia ada bukak satu lagu nie.perggh.
time tue bwu pas solat subuh ngah zikir jap tiba2 dengar lagu nie..
memang rasa makan dalam jugak laa..
hmm,
and sekarang baru sedar bahawa hidup nie lebih panjang..
janganla kita sia-siakan apa yang ada depan mata..
kejarla selagi masih boleh..
bagi saya apa ada depan mata sekarang adalah kejayaan..
kejarlah kejayaan selagi masih mampu..
masih kuat dan masih bersemangat..
yakinla bahawa kita bukanla orang yang lemah..
and satu lagi..
hidup ini ibarat roda,kekadang kita di atas kekadang kita dibawah..
ingatla jangan kita terlau sombong..
kejayaan milik orang-orang yang peramah dan pemurah..
walau dimanapun kita berada..
kejayaan itu pasti milik kita.
insyaAllah.
peace nor war.

SELAMAT BERPUASA. :p


video
niela lagu tue.hehe


Sunday, August 14, 2011

when a girl...


when a girl is quiet,
millions of things are running in her mind.
when a girl is not arguing,
she is thinking deeply,
when a girl look at you with eyes full of questions,
she is wondering haw long you will be arounds
when a girl answer ''im fine''after a few second
she is not all fine.
when a girl stare at you,
she is wondering why you are lying
when a girl lays on your chest
she is wishing for you to be hers forever
when a girl calls you everyday
she is seeking for your attentions
when a girl sms you everyday
she wants you to reply at least once
when a girl says i love you.
she means it.
when a girl said she can't live without you
she have made her mind that you are her future
when a girl said '' i miss u ''
no one in this world can miss you more than her.....


miss u.



Friday, August 12, 2011

kembali lagi

salam rindu dekat blog-ku.hehe
dan blogger-blogger sekalian.
memang blog nie dah bersarang-sarang sebab dah lama ditinggalkan.
almaklumlah tuan punya blog bz yang amat sangat sampai nak makan,mandi,tido pon kena catu.
so,sekarang ada masa skit nak coret-coret kat dalam blog-ku nie.sebab rasa macam dah lama x merepek.lalala
hehe.kepada yang sudi nak membaca sila follow saya.
ok zone merepek sudah.actually saya ada benda nak kongsi.bukan ada jer.banyak benda nak kongsi.
tapiiii..malas nak type.adoi!tetiba jer berangan kalaulah ada robot tolong typekan apa yang saya cuba nak sampaikan kat sini kan best.hmm.tapi memandangkan zaman xberapa nak maju lagi.maka saya dengan rasa malasnya akan type sendiri apa-apa jer yang saya nak type.huhuhu.
tapi sekarang nie rasa macam xda idea la pulak nampak macam nak kena stop dah nie.hehe
anyway hari merdeka coming soon.lalaala
tetibe jer an.
penuhi keperluan blog.

puasa x??

ramdhan datang lagi.teringat time kat sekolah dulu ustaz cakap ayat nielaa.waah tetiba jer rindu zaman berpuasa di sekolah.bestlaa.xmacam sekarang.berbuka sorang-sorang lagi.dan lagi.dan lagi.sampaila nanti tunggu balik rumah baru berbuka dengan family.
nak buat macam mana kan,nama pon student so terima jer la semua dugaan nie.
sedar xsedar dah seminggu lebih puasanye,tapi kadang-kadang rasa macam dah dekat nak raya pon ada.almaklumlah sekarang nun jauh dari family.kadang-kadang jatuh hujan jugak bila rindu.erm,biasala sape xpernah homesick??haha jangan nak menipu ok.semua orang akan rasa rindu kat family even satu minit pon mesti pernah terdetik gak kn kat hati korang?..
so,selalu-selalu la kol rumah ea.bagi ilang homesick.hehe
setiap kali nak makan jer teringat mak masak ape ea arini?mak makan ape jer arini?adoi!
kn2.rasa rindu jer.
tapi semua perasaan nie kena tolak tepi dulu.arghh!kena lawan ok!
kejap jer nanti dua minggu cuti.raya puas-puas ok.makan puas-puas dekat rumah ok.
nun jauh disini saya sentiasa doakan family berada dalam keadaan sihat sejahtera.
anakmu tep2 hari makan telur sambal.jimat duit mama.hehe
sbajet cam jauh giler jer duduk.dalam malaysia gak.negeri jer lain-lain.haha
ape2 pon.
selamat menyambut kedatangan ramadhan yang barakhah ini.mari sama-sama kumpul pahala.wat ibadat banyak-banyak sket ok.

Wednesday, August 3, 2011

tiada jodoh

sebab tu saya malas on9 fb.
ada jer benda yang xkena.
sakit hati lagi.lagi dan lagi.
tolongla paham saya!
sekali pon xper.then saya akan paham awak.
tapi kalau awak xpaham saya.
totally saya xleh tolong awak.
please!please!please!
tolongla paham. =.=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter