Wednesday, May 25, 2011

yang pergi xkan kembali :'(

yang pergi xkan kembali..
click untuk besarkan

click untuk besarkan

segala yang berlaku adalah ketentuan Tuhan..
kita kena terima dengan hati yang tulus...
apa yang Allah tentukan semuanya yang terbaik untuk kita..
apa yang penting kesabaran serta semangat kita sendiri untuk teruskan hidup nie walaupun kita taw satu hari nanti kita pasti akan mati..cuma masa dan waktu Allah yang tetapkan..
pasanan saya:
hargai orang-orang sekeliling anda sebelum terlambat..

Sunday, May 22, 2011

semakin hari semakin pulih

salam to you all==@okey saya bagi rose sekuntum
untuk sesape yang membaca.
nah amek,


sekarang saya nak kongsi pasal patah hati.
dulu pernah saling-menyayangi at last kenangan hanya tinggal kenangan.
bila terputusnya hubungan nie,perasaan benci telah menyelubungi diri.
semua benda yang manis jadi pahit yang sedap jadi basi.hua2,hyperbola sudaa.
tapi ini hakikat kan.
betul la orang cakap bila kita sayangkan someone jangan terlalu mengharap kasihnya,sebab kita xpasti betulkah dia milik kita.
dan kalau kita bencikan seseorang,jangan terlalu over-benci,mana taw satu hari nanti kita kembali buka pintu hati untuk menyayanginya semula
oleh itu,sayang dan benci tue biar ala kadar.







saya pasti sangat bukan senang untuk memaafkan seseorang,betul x?
dulu dah terlanjur sayang,and now dah terlanjur benci.ok,xper jangan takot banyakkan beristighfar sebab kita bukan Tuhan yang senang ampunkan dosa hamba-Nya yang bertaubat.Yang penting kita kena sentiasa taw yang Allah sentiasa ada untuk support kita.
ok,bila kita marah,bila kita sakit hati kita akan rasa orang yang kita benci tue sangat teruk,sedangkan kita xpasti pon kadan-kadang kita nie betul ke x,kita jadi macam nie sebab kita dah set mind kita supaya benci kat sesiapa saja yang cari pasal dengan kita,dan pendek kata,susah untuk kita maafkan segala perbuatannya,dan kita pulak saling terus hidup dalam kesedihan,dendam serta sakit hati berpanjangan.
Tapi semua kebencian akan berakhir jika kita ucapkan kata maaf tue and teruskan hidup tanpa dendam.

so,itu fokos saya.susah kn nak maafkan orang lain?
yes!jawapannya dekatkanla diri kita selalu dengan Allah.
semoga Dia masih bagi peluang untuk kita menjadi seorang pemaaf.InsyaAllah.
ini bukan ubat untuk orang putus cinta jer taw!nie untuk orang putus sahabat jugak,hehe(ada ker)mesti ada punya!

so,konklusinya disini,let bygone be bygone okey.ada hikmah disebalik semua yang berlaku kat kita.Apa yang penting ialah sabar.Ujian Allah itu amat bermakna buat kita memotivasikan diri untuk jadi yang terbaik.
Sentiasalah beri peluang pada diri sendiri untuk menyayangi diri kita sendiri. Itu lebih penting.Ini pesanan untuk orang-orang yang sedang patah hati,peringatan untuk anda serta diri saya sendiri.

pesanan jiwa:
maaf*kalau lukisan saya xsecantik tulisan komputer nie.herot sana 
herot cnie,tapi saya ikhlas dalam melukis
maaf*kalau entri serta gaya penulisan tidak menarik minat pembaca.saya hanya menulis dengan hati tulus serta apa yang bermain diminda.(ceewah)hi4
maaf*sebab saya akan cakap sekian wasalam.


lompat ke daun baru.



lompat ke daun yang baru kalaulah saya nie ulat bulu.sebab daun yang lama dah rosak dan xleh pakai.

click imej untuk pembesaran.


dulu saya ada kawan dan dia pernah cakap kat saya bila saya dok asyek meluah perasaan kat dia.dia pesan

"kalau kita dulu nakal,kita xserius,kita main-main,kita xkesah pon buat jahat,tapi sampai suatu masa nanti kita akan berubah ,maybe mugkin masuk u nanti or bila kita terdedah dengan keadaan sekeliling yang bertentangan dengan kita.dan bila kita berada dalam kelompok itu bermakna kita diberi kesempatan untuk berubah,so grab the chance.jangan abaikan peluang itu."

ok,entri bermakna untuk semua.hehe
ok,maaf sekarang otak saya dalam proses,sebarang entri bermakna sila ambil perhatian.hehe

sekian.

ok,saya xnak hilang link nie.

1)ok,saya boleh rindu orang-orang yang saya suka.hehe

2)kita cuba buat dengan cara yang betul. :DD

Friday, May 20, 2011

in progress!


mengapa anda perlu baca buku ini??
jawapan saya tidak lain tidak bukan sebab saya suka membaca,so xkesahla buku apa pon.yang penting buku,komik,majalah,semua saya sapu macam sapu sampah.
ok,sekarang saya tengah dalam progress mengkhatam buku ilmiah yang bertajuk `Quran Saintifik Meneroka Kecemerlangan Quran Daripada Teropong Sains'.
sangat2 terharu dan kredit  kepada penulis aktivis yang sangat cemerlang dimata saya dan saya harap dimata anda juga,Dr.Danial Zainal Abidin.

Apabila saya membaca buku-buku yang merangsang fikiran,saya bertanya tiga soalan penting:

1) Bagaimanakah ia menambah ilmu saya sehingga saya dapat menyampaikannya kepada orang lain?

2) Bagaimanakah ia dapat mengukuhkan iman saya sehingga saya berupaya mengenal Allah?

3) Bagaimanakah ia mengendalikan isu-isu sensitif secara matang sehingga saya dapat memanfaatkannya?

sesungguhnya buku ini telah menjawab ketiga-tiga soalan saya dengan baik. Ia adalah buku yang mampu mengupas isi sains dan keagamaan dengan cara yang mempesona dan meyakinkan.Ia wajib dibaca oleh mereka yang kritikal dan mencari kebenaran.Pembaca juga patut mengkritik mana-mana bahagiannya yang lemah.

dari,Prof. Mohamed Hatta Shaharom.

ok,saya letak petikan kata-kata dari satu page dalam buku nie sebab pada mulanya saya fikir orang selalu letak nama orang berhormat untuk persuated pembaca untuk membaca buku nie,
tp ternyata fikiran saya itu telah dikaburi oleh syaitan.
bukan sebab dia meletakkan nama berhormat untuk tarik pembaca,tp memang isi kandungan dalam buku ini memuaskan.kalau ada 10 bintang saya bagi 10 cukup!
memang seronok.cubalah baca.
belum cuba belum tahu!

pesanan saya kepada anda yang kacak dan cantik jer: kalau nak cuba dekatkan diri dengan buku-buku ilmiah,try this book first!korang akan addict nk baca lagi buku-buku ilmiah yang lain.InsyaAllah.

sahut cabaran: bangsa membaca bangsa berjaya.

saya hanya merancang tapi Allah yang tentukan.


ok,before cuti sem dulu,memang saya kompem2 dah set dalam kepala naik cuti terus cari kerja.konon nak dapat pengalaman yang banyak.pas2 boleh beli sesuka hati pakai duit sendiri,hmm,tp sekarang dah dekat 2 bulan cuti still xda pengalaman bekerja,xda income sendiri so xleh la bli benda-benda merapu pakai duit sendiri.kecewa sebentar.ingat lagi time final hari tue,tido xlena gara-gara dok pikir cuti nanti nak keja apa,then memang dah betol-betol kompem nak kerja,tapi apakan daya,mungkin hanya mulut saja berkata-kata tetapi anggota xbuat.salah diri sendiri jugak kan,cakap jer nak keja tp xberusaha pergi cari keja,mana ada keja datang bergolek2.adoi!so,tinggal lagi seminggu nak masuk sem baru.memang kompem dah ler xbekerja time cuti sem.
apakan daya kita hanya merancang Allah yang tentukan segala-galanya,maybe kalau saya kerja then ada income sendiri,saya jadi boros macam perangai syai***.mungkin Dia xmau saya terus jadi lupa diri.so,apa-apa pun yang berlaku mungkin ini yang terbaik untuk kita. dok rumah bela badan pon kerja jugak.hee

sekarang tinggal lagi seminggu xsampai nak check in uitm Kedah,so:
bermulalah kembali kehidupan yang penuh cabaran.huhu

.lepas nie,xleh la nak berblogging selalu sebab internet dekat uitm kalau lawan dengan siput pun siput tue laju lagi
pas2 jadual kelas padat mungkin sampai petang orang lain dok beriadah kitaorang tengah belajar sebab tue kurang sehat xberiadah,hua2
okey,masa untuk rindu dekat adik-adik walaupun duduk dalam kedah jaa,saya jarang balik.jimat duit.booo
mulala nak kena bangun lebih awal dari kat rumah,sebab kelas pukul 8.
mulalah nak kena setiap malam sebelum tidoq cari siap-siap baju nak pakai esok ke kelas,then iron,kalau lambat ke kelas carry marks kena tolak.=.=
balik rumah adik kebas semua alat tulis dari pemadam sampai mata pensel,so kena kuar g beli laen,malas.
nak kena cari semua baju-baju ynag nak di packing,dan xtaw semua letak kat mana,hilang dah kot.(nmpak sangat xamek taw lagsung,haha,biarkan.)
nanti bila sampai kena angkat beg berat-berat naek tingkat 2,penat siot.
arggh,cerewet beno nampaknye,xper2,saya ada adik,nanti dia tolong uruskan semua.huhu
ok,semua nie ketentuan.saya kena buat jugak walaupun xmau.
ok,stop rambling.

pesanan berhemah:kepada orang yang xpenah ada masalah dan nak cari masalah jumpa saya,sebab saya suka buat masalah.opps.-.-hehe
sekian dulu.

i love manual.

ok,penah drive?
sure la kn!
mana lagi best?
manual or auto?
okey,saya suka manual.
sapa suka auto jangan banyak cakap.
sekian.

p/s malam:entri xbermanfaat,mahu komen?silakan.

Thursday, May 19, 2011

masalah.


ok,today nak cakap pasal masalah.Masalah memang satu benda yang kita xboleh nak elak sepanjang hidup kita.saya taw semua orang xsuka masalah.saya pon,tapi masalah still akan ada even kita cuba elak sekalipun ia tetap akan datang.so,kalau kita xmau dapat masalah kita jangan plak buat masalah sebab orang yang paling teruk sekali orang yang selalu buat masalah.Dan kalau kita rasa kita yang selalu cetus masalah cuba pikir balik dimana kekurangan kita sehingga ada yang selalu bermasalah dengan kita.Masalah timbul sebab sikap diri kita sendiri dan kadang-kadang masalah timbul disebabkan oleh orang lain tetapi ada kaitan serba sedikit dengan kita.Kebanyakan orang-orang yang bermasalah tidak disukai ramai.Kenapa kita xsuka orang yang bermasalah?Kalau macam tue semua orang yang bermasalah kita tidak suka,so bila kita bermasalah orang pon xsuka kita.Masalah akan berlaku lagi teruk kalau orang xsuka kita kn?Untuk nak bagi orang suka kita kenalah suka orang yang bermasalah sebab bila kita xsuka orang yang bermasalah nanti bila kita bermasalah orang pon xsuka kita jugak.=,=

hehe,okey saya ada tips untuk tangani gejala masalah


1)kalau ada orang tanya apa masalah kita buat bodo jer,pas2 orang tue mesti blah.


2)makan banyak-banyak agak sampai berat naik dua tiga kilo berentila.


3)baling semua benda yang berharga dalam bilik korang,bayangkan segala masalah yang korang hadapi,pas2tu biarkan bersepah,t mak kemas.hehe


4)mandi lama-lama skit agak sampai terketar-ketar tue baru keluar.


5)ambil pisau lukakan skit kat tangan biar nampak cam masalah tue berat giler sampai korang dah xtertahan nak menanggungnya.


6)pas2 tidurla sampai puas.


opps!hehe.atas nie xberapa betul dan JANGAN IKOT.
kalau ada masalah ikot tips yang kat bawah nie.


1)cari kawan atau keluarga terdekat untuk kongsi masalah korang.


2)selalu bersangka baik pada orang lain.


3)apabila ada yang mengutuk korang,bertenang jangan marah-marah,cuba pikir balik apa yang dikatakan oleh mereka barangkali betul.Jika xbetul,cuba betulkan tanggapan yang salah itu dengan cara yang berhemah.


4)selalulah bersenam untuk elakkan tekanan.


5)minum air dengan kadar yang cukup untuk mudahkan perjalanan darah serta elakkan daripada terus tertekan.


6)jangan bertindak mengikut perasaan,bertindaklah mengikut rasional.


7)hormati orang-orang sekeliling walaupun sekarang kita dalam masalah.Cuba untuk senyum.


8)bercakap dengan sopan jangan tinggikan suara dengan orang yang mengenali kita mahupun tidak,Cuba kawal perasaan ketika berhadapan dengan mereka.


9)banyakkan berdoa serta lakukan ibadah dengan sempurna.


10)selalu dekatkan diri dengan Allah.


walaupun tips diatas xseberapa tp kompem boleh ilangkan segalah masalah kita dengan orang-orang yang bermasalah.


p/s berhormat: jangan cari masalah kalau kita xmau masalah. :DD

Monday, May 16, 2011

terima kasih daun keladi.

ok,setelah puas  jari-jari saya merangkak atas keyboard nie,then jumpa jugak sajak hari guru.hehe
saya bz nak create sendiri.copy pon boleh la kn.
so,dedicated to all my teachers,
Happy Teacher's Day


Cikgu, guru itulah panggilan yang diberikan kepadamu
Kau mendidik anak bangsamu dengan ketulusan hatimu
Kau berdedikasi untuk mengajarkan yang terbaik
Untuk melahirkan anak didik yang boleh berjaya suatu hari nanti
Guru, kau seorang insan yang teristimewa
Baktimu kalahkan bak gunung Everest
Jasamu tidak ternilai harganya
Kau bak sebatang lilin yang sering menyinari kegelapan muridmu

Guru, betapa kau dihormati oleh segala lapisan masyarakat
Tugasmu begitu mencabar dan jiwamu begitu kental
Setiap hari kau akan berdepan dengan pelbagai cubaan
Namun rintangan yang mendatang kau dapat menangkisnya

Guru, kau seorang yang tegas dan berwibawa
Ketabahanmu membuat kau sentiasa redha
Kau berkaliber dan berhati mulia
Kau sering dijadikan cermin oleh anak didikmu

Guru, kau seorang yang bersemangat waja
Kesabaranmu membuat kau betah untuk meneruskan perjuanganmu
Demi membela anak bangsamu untuk maju ke hadapan
Kau sememangnya seseorang yang patut dihargai

Semoga Hari Guru ini akan membuat kau bahagia dan gembira
Doaku agar kau sekalian diberi rahmat dan hidayah dari Illahi
Dengan melaksanakan tugasmu sebagai seorang guru
Teruskanlah perjuanganmu, wahai insan yang bergelar GURU...

bodohnya.

kisah perbualan antara dua sahabat.

A: kau single ke sekarang?
B:yela la,kenape?
A:kau nie memilih sangatla,kau nk ape lagi.kau cantik,putih,comel,aku tengok ramai jaa yang masuk line.kenape kau tolak jer semua?
B:aku belum bersedia nak bercinta.
A:hahahaha.jawapan bodoh la.
B:kau kata aku bodoh?bodoh ke aku xda pak we?
A:come on laa,sekarang zaman orang kapel laa,kalau kau xkapel kau tu kampungan taw x?
B:boleh plak macam tue?sapa yang buat fatwa semua orang wajib kapel nie?
A:hehe,sekrang bukan kire fatwa ke hape,yang pastinya semua orang time zaman remaja ada pengalaman kapel.kau ada?
B:argghhh,kau nie kenape?suka hati aku la weii nak kapel ke x,kau sibuk-sibuk nak taw tue pehal?aku benci laa orang paksa-paksa aku.kalau aku cakap aku xbersedia lagi nak kapel,xla!paham?kau jangan nak sibuk-sibuk jodohkan aku laa,JODOH DITANGAN TUHAN.kalau aku xkapel sekarang pon xsemestinya aku xKAWIN.dan kalau korang kapel bagai nak rak sekali pon xsmestinya korang kekal sampai jinjing pelamin.Allah redho ke hubungan korang tue?INGATLAH,kita hanya merancang Allah yang tentukan segala-galanya..
A:bodohla pemikiran kau.(blah)
B:dia cakap aku bodoh?ok,fine biarla.

siapa yang betul?
tepuk dada tanya iman!hehe

Sunday, May 15, 2011

kenangan silam pau.

ok,sayang SBPI Kubang Pasu.sangat2.T_T,tiba-tiba jaa rasa rindu nak jadi student kt sekolah balik,sekarang baru sedaq yang jadi pelajar sekolah lebih seronok dari jadi pelajar universiti.
yesterday memories is remembered..

khat sbpikp yang telah saya jumpai selama saya godek-godek google images,hehe.

ok!ini lencana sekolah yang dulu saya selalu kutuk sebab xcantik,tp sekarang rasa macam cantik dari sekolah lain.huhu



okey,ini sign board pintu pagar sekolah yang studentnya xleh sesekali jejak kaki  kalau bukan waktu outing,memang malang sebab time malam sangat cantik suasana kt depan pagar tue.


ape nie?mahkamahla..hehe.tengokla betapa uniknya bagunan pentadbiran yang memang sejibik macam mahkamah
sudaa.so credit to pembina sekolah ini.(tataw sapa)



nie padang.serabut tengok,b]gambaq ni yang xcun!hehe


nie pandangan atas.dari tangki air.


kat tengah-tengah tu ada dataran orang panggil dataran ilmu,tempat gua kena denda sebab buat bising time budak tengah exam.memang malu=,=

ini sekilas lihat!


hahaha.tiba-tiba rasa nak upload gmbar-gmbr nie.rindu beno agaknye.apa-apa pon credit to google.
sekian.




Saturday, May 14, 2011

ok!saya lemah.T_T


"I am only one,but I am one.I cannot do everything, but I can do something. And i will not let what i cannot do interfere with what I can do."
I know I cannot be your idol. I never force you to hear me, I never boiled over you because of my mistakes.But I want you know what I'm trying to plan now totally for you and i always thinks that you must take all my counsels as motivation for you to achieve your goal.
But now, my good intentions was misinterpreted by you.Try you imagine,how I feel when you always take all my   attentions as a rubbish and always thinks that I totally deliberately to scold you.
hey, I always thinks twice when I commented you. I know what I do! It's okey for you if you think  I just find your mistake then scold you,but I also want to improve you to be the best among the best. No one is perfect but we can try to be perfect right?
What i want you to know is i never try to disgrace you in front of others,but i want you to stop all nonsense and do something useful on how to achieve your goal. But you never take it seriously,still doing something that useless.If  you still like this, no chance for you to get your dreams. No ones can help you to achieve your dreams except you.Try to become more responsible with yourself, think again now what happened with yourself,  why you so hard to accept others advices. 
Now, I give you time to review again what I try to tell you in your body languages.Remember that, don't be afraid to change,you may lose something good but may gain something even better. InyaAllah.
please apologize all the nonsense given by me.

*ok,this is nothing but a little bit about my feeling now. I know im not a good counsellor to give counsels to others. sorry if i always hurt you.*T_T

Tuesday, May 10, 2011

cicak lemas.


Assalamualikum.ha!memang tabiat ea update entri pagi2?memang-memang,sebab pagi-pagi orang kata otak banyak idea.so saya pagi-pagi lagi dah bangon bukak laptop terus update blog sebab nak dapat idea banyak.so kita tengokla setakat mana idea saya yang banyak ni.hua2
tp malas nak taip actually,sebab saya nie agak m*las.(haha)so,disebabkan ada kegeramam dan berlaku kegelian terhadap diri ini.saya amek peluang nak luah perasaan geli tue kat dalam blog.yuck!apa yang gelinye?
kenal cicak?hahak,kenal?
cicak adalah binatang yang bentuknya seperti buaya tetapi versi kecik pas2 body yang lembik serta ekor yang senang tercabut.disebabkan binatang ini mengahasilkan perasaan geli dalam jiwa saya,so tadi time basuh pinggan kat singki saya ambil peluang yang sangat kejam,iaitu LEMASKAN CICAK DALAM SINGKI.ho yeah!puas hati ang cicak + padan muka ang cicak lembik!
wooo,kejam sangatkah?haha.biaq pi r kat dia.cicak tue banyak buat salah kt dalam rumah saya,dia masok dalam periuk nasi,dia masuk dalam kuali goreng ikan,dia masuk dalam jag air oren,dia masok dalam beg sekolah adik,dia tumpang tidoq kat dalam almari baju.pas2 yang pastinya dia suka hati beranak-pinak dalam rumah cool saya.grrr,memang wa sudah sakit hati lama sama cicak nie,so tadi dia nak mandi kot dalam singki so wa tolong mandikan sampai lemas.puas hati.puas hati.puas hati.
errr,jahat sangat x?macam kesian la plak.hmmmm
(pikiaq sat)...

ok,nak pi tengok sat cicak kt singki  tue da mati blom.rasa cam jahat sangatla plak.waaa,

Monday, May 9, 2011

5 calon suami.


semua orang nak pasangan hidup kn?tipu la xmau.haha.sama mcm saya.hua2.so disebabkan banyak sangat calon-calonnya.saya terpaksa buat list sebab nak pilih yang the best one punya.orang cakap bab kahwin nie kita kena focus betol.sebab kaitannya dengan hidup dan mati.okeyh,mesti semua xsabar kn nak taw calon suami saya.ada gambar sekali saya letak.hehe

1)BMW.

-berwajah putih bersih
-tubuh sasa,xkurus,xtinggi sangat xpendek
-tp,orang cakap dia nie mata duitan skitla(ingt pompuan jaa mata duitan laki pon ada k)
-orang cakap,dia xlayan pompuan-pompuan low standard.dia layan smart girls jer.(saya pon smart okey)
-tp,dia xtinggal kt malaysia.nun jauh di oversea sana.tp sedara banyak jugakla yang bermastautin kt malaysia nieyh.(so,xsusah ponla nak dating)
-hmm,okey nanti saya pertikaikan.

2) INSPIRA


-yg nie dia spesel sket sebab 'bontot'dia penting.haha(i like).
-kulit kemerah-merahan,aww sangt gorgeouslaa.
-depa cakap dia kalau main aci pecut,tempat pertama tue!oowho.my herolaa..
-yang pastinya body dia sexy siut!
-mata duitan?alamak!tp its okeyla sebab dia xtinggal jauh.dok kt malaysia jaa.hehe
-kita ushar yang len dulu.tunggu sat ea.

3)SWIFT

-alaaa,tomenya kamu!aww.
-kamu kecil tapi lincah.
-i like lambang tu "$"haha(superman tula)
-nie pon i ska kes bontot dia comel.grrr.haha
-pasal harga?alaa,dah semakin murah  nie.hehe

4)MINI-COOPER

-NAK NIE!!owhho.kamu nie spesel sungguh.
-orang panggil kereta kura.ada saya kesah.asal kau hensem nak mampos camnila aku gilakan kau.
-kalau dapat yang nie,memang tipa2 malam tido sekali.haha
-tp,kenapa mesti ada tapi?aduh.
-sebab harganya  xmenjadi saya yang masih belajar.hmm
-ok my cooper,jgn kawin lg ea.tunggu saya dapat kerja,t kita kawin taw!hua2

5)myV


-orang cakap dia nie sederhana,xbesar,xkecil.boleh kata macam kecil molekla.xkurus xgemok.tp pendek.(saya xkesah rupa paras pon)
-yang penting,kamu bila kena make-up,mmg cun.fuuh!
-orang cakap kamu best!
-orang cakap,kamu xmata duitan.(i lke la)
rasanya saya dh jatuh jantung dengan kamu.
memang kalau dapat kamu.tipa2 hari mandi.gulpp!


haha.so. sekian sudah merepek di atas.
err*pesanan kepada ayat-ayat yang sedikit luc*h itu.sory2,hihi
sekadar mengisi masa terbuang.haha





u are my special.i love u very much.


Lyrics Your Mother
by Yusuf Islam
Who should I give my love to?
My respect and my honor to
Who should I pay good mind to?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hold you
And clean you and clothes you
Who used to feed you?
And always be with you
When you were sick
Stay up all night
Holding you tight
That's right no other
Your mother (My mother)

Who should I take good care of?
Giving all my love
Who should I think most of?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hear you
Before you could talk
Who used to hold you?
Before you could walk
And when you fell who picked you up
Clean your cut
No one but your mother
My mother

Who should I stay rigt close to?
Listen most to
Never say no to
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hug you
And buy you new clothes
Comb your hair
And blow your nose
And when you cry
Who wiped your tears?
Knows your fears
Who really cares?
My mother

Say Alhamdulillah
Thank you Allah
Thank you Allah
For my mother.


this song just for u mama, i love u so much.
mama,terima kasih untuk semua.jasamu xpernah ain lupakan..mama maafkanla semua dosa-dosa yang pernah ain lakukan kt mama,ain sangat bersyukur ada ibu seperti mama.
mama xpernah mengeluh kalau ain mintak yang bukan-bukan.
mama xpernah marah kalau ain merajuk.
mama xpernah kesah kalau kadang-kadang ain kurang rajin nak tolong mama kemas rumah,masak,jemur baju.maafkan ain mama.
mama.ain nak mama taw walau apa pon yg terjadi.ain tetap sayang mama.
ainsygmamasangt2.
hepy mother's day mama.

dearie my sweet lovely mum.i love u so much-much.




Saturday, May 7, 2011

im done!


fufufuufu.alemak!entri xda salam,okeyh.Assalamualikum semua!selamat sore.huahua
tudia,punyala semangat nak update entri sampai lupo bg salam..
ho yeah!ho yeah!mari-mari kita tengok apa yg donenya.hehe
actually im done with enjoying the best-best-best-malaysian-novel!hak2.
tunas  & Aa+Bb!by Hlovate.





saya taw sy lambat baca buku nie!haha,sebab penggila novel dah masak dengan buku nie.xper saya mmg selalu ketinggalan.its okey penggila novel!sy baca jugak akhirnya.huhu
memang rasa macam nak balik ke zaman sekolah dulu la pulak bila baca novel nie walaupun dulu saya selalu cakap saya duduk dalam penjara.tp penjara itula tempat saya kenali dunia.fufufu
*penjara tue maksud saya sekolah saya*hihi
nothing to say but memang  jalan crita dalam novel tue menunjukkan yang penulisnya sangat hebat!whooaa.the best penulis yang simple laar..
penulisannya simple tp padat.a lot of moral value boleh dapat dalam novel nie.baru saya kenal erti dewasa dan saya taw sekarang saya belum dewasa*err,haha
melebih-lebih plak kn.its okey.this your blog.teruskan(monolog dalaman)
continued,maka dengan terbacanya novel ini saya jadi rindu akan zaman saya muda-mudi dulu=,=
rindu zaman sekolah yang sangat seronok,sangat berbeza dari zaman sekarang yang penuh dugaan serta cabaran entah dari sudut mana pon xpasti.urghh.
yang pastinya membesar dan belajar dengan pengetahuan serta pengalaman adalah suatu cabaran dan membesar dan belajar tentang hidup seta mengenal diri sendiri adalah suatu hakikat yang tidak dapat dielak.
hohoho(credit to novel Aa+Bb)
dan
sekarang baru saya taw.siapa cakap yang kepala diamond xboleh bertemu dengan kepala ferum.haha
sapa cakap ice-cold heartless person xleh jatuh cinta.tipu2.haha.sedangkan ex-taiko pon leh jadi jiwang.memang xpercaya kn?tula namanya cinta sejati.fuulamak!memang best laa.
so,kesimpulannya jadilah diri sendiri,be yourself ok!


the best and the most beautiful things in the world cannot be seen or even touched,they must be felt with the heart.

Thursday, May 5, 2011

apa kata hati.


 there are many things in life that will catch your eyes,but only a few will catch y
our heart..pursue those!


gambar sekadar hiasan

sometimes,sesuatu yang diimpikan tidak menjadi kenyataan,tetapi apa yang diduga selalu berlaku dengan secara tiba-tiba,biarlah kita menangis harini kerana kesakitan semalam,tetapi ingatlah usah kita ketawa berpanjangan kerana kegembiraan yang pasti bukan untuk selama-lamanya.
dan ingatlah bahawa hidup kita akan sentiasa tenang apabila Allah sentiasa dihati.


fikirlah bahawa,the greatest thing in our life is doing what others think we can't do it.

gambar sekadar hiasan

''Allah cannot give Mercy to anyone excepts those who give Mercy to others Creatures''

gambar sekadar hiasan

now,take a chance and never let go risk everything,lose nothing and don't worry about anything anymore,cry in the rain and speak out loud,say what u want and love who you want,be yourself and not what people want to see,never blame anyone if you get hurt,because you took the risk and you decide who was worth the while.
so,enjoy the little things in life,because for one day you'll look back and realize they were the big things.

Wednesday, May 4, 2011

a part of my life equals to ice cream.


episod hari ini.saya nak merapu pasal ''HIDUP''

life is wonderful,life too short,life is beautiful,life with u,cannot life without u.change ur life,ape lagi quotes pasal life.see!macam-macam kita tafsirkan tentang life.tp bila pikir balik.apa yang kita paham tentang true life?kehidupan yang sebenar?apa yang penting dalam hidup kita?kenapa kita perlu hidup?ini semua tentang kehidupan yang nyata tersirat.

''detik kehidupan itu tidak dikira sejak seseorang itu mula lahir,tetapi sejak dia mula mengetahui tanggungjawabnya sebagai seorang manusia''-Amiene Rev.



Kehidupan memang serba misteri. Sehingga tak banyak orang yang tahu tentang erti sebuah kehidupan.
Kehidupan adalah kesempatan untuk kita mencurahkan potensi diri kita untuk orang lain.
Kehidupan adalah kesempatan untuk kita berbagi suka dan duka dengan orang yang kita sayangi.
Kehidupan adalah kesempatan untuk kita bisa mengenal orang lain.
Kehidupan adalah kesempatan untuk kita melayani setiap umat manusia.
Kehidupan adalah kesempatan untuk kita mencintai pasangan kita, orang tua kita, saudara, dan 
Kehidupan adalah kesempatan untuk kita belajar dan terus belajar tentang arti kehidupan.
Kehidupan adalah kesempatan untuk kita selalu mengucap syukur kepada Yang Maha Kuasa ..

tp,kita kena ingat bahawa kehidupan tue xmenjanjikan kebahagiaan sepnjang masa,kita sentiasa diasak dengan macam-macam dugaan serta ujian,sekiranya kita lemah kita akan terus hanyut mengikut kata hati dan tidak berusaha mencari jalan penyelamat untuk selamatkan diri dan keadaan.
tetapi,kehidupan adalah satu nikmat bagi orang yang menyedari dan menghargainya!
''take life with a grain of salt,as lice of lime and a shot of teaquila''
and,remember that life for the moments,u can't put into words.
so,please check again.adakah kita landasan kehidupan yang betul?
apa-apa pon,
life is like an ice-cream,enjoys it before its melts.

Sunday, May 1, 2011

my top5 superheroes!


i need your help my heroes.please come and help me. :(

siapa perlu saya cari:

1)totally spies
kalau jumpa sam jer ok.kalau clover ikot sekali hancus!hmm.rasa macam xbleh jaa mintak tolong totally spies.

2)doraemon
heh!good idea!err adanya doraemon mesti ada nobita kn??kn?haah!haru.t suma kerja xjadi.lasts dapat kt nobita lingkup!huaaarggh.

3)shin chan
huh?shin chan?hey,are u crazy..yes!im crazy to wacth shin chan movie.toing2.

4)hagemaru
haha,idea yang bagus!before tengok simpan suara banyak2 takot nanti time syok layan jadi unmuted plak.haha
boleh pecah perut gelak nih!

5)upin-ipin
hoyeah!hoyeah!hoyeah!nak tengok.tengok upin-ipin boleh nangis sebab bangga orang melayu boleh wat cartoon best macam tue.sobs-sobs-sobs.

so,my heroes!wait for me.kita belasah cuti pekerja hari nie tengok movie kamu ya!hehe

entri xberhemah!jagan marah kepada yang terbaca.hehe

pesanan:enjoy zaman muda.hargai kartun malaysia.hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter