Friday, May 20, 2011

saya hanya merancang tapi Allah yang tentukan.


ok,before cuti sem dulu,memang saya kompem2 dah set dalam kepala naik cuti terus cari kerja.konon nak dapat pengalaman yang banyak.pas2 boleh beli sesuka hati pakai duit sendiri,hmm,tp sekarang dah dekat 2 bulan cuti still xda pengalaman bekerja,xda income sendiri so xleh la bli benda-benda merapu pakai duit sendiri.kecewa sebentar.ingat lagi time final hari tue,tido xlena gara-gara dok pikir cuti nanti nak keja apa,then memang dah betol-betol kompem nak kerja,tapi apakan daya,mungkin hanya mulut saja berkata-kata tetapi anggota xbuat.salah diri sendiri jugak kan,cakap jer nak keja tp xberusaha pergi cari keja,mana ada keja datang bergolek2.adoi!so,tinggal lagi seminggu nak masuk sem baru.memang kompem dah ler xbekerja time cuti sem.
apakan daya kita hanya merancang Allah yang tentukan segala-galanya,maybe kalau saya kerja then ada income sendiri,saya jadi boros macam perangai syai***.mungkin Dia xmau saya terus jadi lupa diri.so,apa-apa pun yang berlaku mungkin ini yang terbaik untuk kita. dok rumah bela badan pon kerja jugak.hee

sekarang tinggal lagi seminggu xsampai nak check in uitm Kedah,so:
bermulalah kembali kehidupan yang penuh cabaran.huhu

.lepas nie,xleh la nak berblogging selalu sebab internet dekat uitm kalau lawan dengan siput pun siput tue laju lagi
pas2 jadual kelas padat mungkin sampai petang orang lain dok beriadah kitaorang tengah belajar sebab tue kurang sehat xberiadah,hua2
okey,masa untuk rindu dekat adik-adik walaupun duduk dalam kedah jaa,saya jarang balik.jimat duit.booo
mulala nak kena bangun lebih awal dari kat rumah,sebab kelas pukul 8.
mulalah nak kena setiap malam sebelum tidoq cari siap-siap baju nak pakai esok ke kelas,then iron,kalau lambat ke kelas carry marks kena tolak.=.=
balik rumah adik kebas semua alat tulis dari pemadam sampai mata pensel,so kena kuar g beli laen,malas.
nak kena cari semua baju-baju ynag nak di packing,dan xtaw semua letak kat mana,hilang dah kot.(nmpak sangat xamek taw lagsung,haha,biarkan.)
nanti bila sampai kena angkat beg berat-berat naek tingkat 2,penat siot.
arggh,cerewet beno nampaknye,xper2,saya ada adik,nanti dia tolong uruskan semua.huhu
ok,semua nie ketentuan.saya kena buat jugak walaupun xmau.
ok,stop rambling.

pesanan berhemah:kepada orang yang xpenah ada masalah dan nak cari masalah jumpa saya,sebab saya suka buat masalah.opps.-.-hehe
sekian dulu.

2 comments:

  1. kita serupa..semangat ja nak keja..tapi hampeh..

    ReplyDelete
  2. haha,xpa nek cuti sem kita cuba lg noh,hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter